Financieel voordeel met importauto’s

Soms ben je weleens nieuwsgierig naar het aanbod van auto’s op de buitenlandse markt. Meer nog, wanneer een vriend komt aanrijden in een blitse tweedehands auto. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en de voordelen van een tweedehands auto?

Welke landen zijn het populairst auto importeren en hoe gaat het importproces precies in zijn werk? Hier zul je in de komende paragrafen iets meer van opsteken.

Populaire importlanden

Vanuit diverse landen worden er auto’s naar Nederland gebracht. Bijvoorbeeld vanuit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Denemarken, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Polen. Van de top tien genoemde landen is Duitsland vrijuit het populairst met een importpercentage van ruim zestig procent.

Maar de laatste jaren is ook het fenomeen auto importeren vanuit Japan toegenomen. Vooral de jongeren kiezen ervoor, de unieke Toyota, Honda en Nissan auto’s te importeren. Deze tweedehandse importauto’s kom je daarom steeds vaker tegen op de snelweg.

Voordelen van een import auto

Zowel het importeren uit Europa als Azië levert je voordeel op. Zo kan gesteld worden dat bijvoorbeeld de auto’s uit Duitsland iets wat lager liggen in kostprijs omdat er een veel groter aanbod is dan in Nederland.

Ook ligt de afstand relatief korter in vergelijking met andere Europese landen en Azië. In Japan is het cultuur om vaker je auto in te ruilen voor een nieuwer model. Voor jou is het zeker gunstig om zo’n jong gebruikte auto aan te schaffen.

Deze auto’s hebben een relatief lage kilometerstand en zijn in zeer goede staat omdat Japanners hun auto’s vaak alleen voor vrijetijdsdoeleinden gebruiken.

Het importproces

Nadat je jouw droom importauto hebt uitgekozen zal die geïmporteerd moeten worden. Hier is een proces aan verbonden. Eerst wordt door de tussenpersoon of het importbedrijf de totaalprijs berekend waarna je hiermee akkoord gaat. De importeur zal met zijn partners grondige inspectie en onderhandeling voeren.

Eenmaal in Nederland wordt het voertuig onderworpen aan de keuring bij de RDW en aangifte van de verschuldigde BPM bij de Belastingdienst. Hierna wordt je auto van een Nederlandse kentekenplaat voorzien. Tot slot kan het voertuig voor jou naar wens worden aangepast en worden gereinigd.

Benieuwd naar meer informatie? Neem eens contact op met Easyimport.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *