Geld verdienen aan je total loss auto

Wanneer de auto total loss wordt verklaard, is dat natuurlijk goed balen. Veel mensen denken dan ook dat zij er niets meer aan hebben, maar niets is minder waar. Een sloopauto kun je namelijk nog steeds hartstikke goed verkopen. In deze tekst gaan we kijken naar de mogelijkheden die er zijn wanneer je de sloopauto wil verkopen.

Sloopauto

De term sloopauto en total loss hebben vaak met elkaar te maken. Een auto die total loss wordt verklaard, wordt ook vaak een sloopauto genoemd omdat ie gesloopt kan worden.

Het kan zijn dat de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto, maar ook kan het zijn dat de auto het gewoon echt niet meer doet. Dan spreken we dus van een sloopauto. Je kan er niet meer in rijden, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat alle onderdelen van de auto het niet meer doen. Je kan de auto dus ook nog steeds gewoon verkopen.

Zelf sloopauto verkopen

Je kan er voor kiezen om de auto helemaal zelf te verkopen. Je kan de auto in z’n geheel op marktplaats zetten of juist de onderdelen loshalen en per stuk verkopen.

Het voordeel hieraan is dat je zelf beslist wat je er voor krijgt, maar het kan wel lastig zijn om de auto zo te verkopen, want iemand moet natuurlijk wel specifiek naar jouw auto of jouw onderdeel op zoek zijn. Je kan ook kiezen voor een andere manier.

Sloopauto verkopen door sloopbedrijf

Er zijn namelijk een hoop verschillende bedrijven die sloopauto’s in z’n geheel inkopen. Het sloopbedrijf biedt een bedrag op de auto waar jij vervolgens mee akkoord kan gaan of niet.

Het voordeel hieraan is dat je zelf niet hoeft te zoeken naar verkopers of de auto zelf uit elkaar hoeft te halen. Het sloopbedrijf doet dit allemaal. Het enige wat je hoeft te doen is akkoord te gaan met een bod.

Daarnaast komt nog een voordeel. Het sloopbedrijf haalt de auto namelijk bij je op. Je hoeft deze niet zelf weg te brengen, deze wordt zelfs thuis opgehaald.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met sloopautoverkopen Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *