Voor de tandarts hoef je niet te vrezen!

De meeste Nederlanders brengen jaarlijks één of meerdere keren een bezoekje aan de tandarts. Tijdens dit bezoekje wordt het gebit uitvoerig gecontroleerd. Indien je goed voor jouw gebit zorgt, sta je vaak binnen de kortste keren weer buiten. Een bezoek aan de tandarts is in dat geval helemaal niet erg. Toch zijn er ook genoeg mensen die een grote hekel hebben aan de tandarts. Bij sommige mensen is deze vrees zo groot dat zij helemaal niet naar de tandarts durven. Behoor je ook tot deze groep? Dan moet je oppassen dat je jouw gebit niet verwaarloost. In dat geval ontkom je namelijk niet aan een ingreep door de tandarts. Wist je echter dat het helemaal niet nodig is om te vrezen voor de tandarts? Wij vertellen je hieronder waarom!

Denk aan je gebit!

Ga je vrijwel nooit naar de tandarts omdat je er bang voor bent? Dan heeft jouw gebit ongetwijfeld behoorlijk wat te lijden. Het is bijvoorbeeld lang niet altijd duidelijk wanneer er sprake is van een gaatje. En zo zijn er nog talloze andere problemen die onopgemerkt blijven. Het probleem kan hierdoor erger worden. Daarbij komt dat de schade alleen nog maar groter kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld ook nog een ontsteking ontstaan. Indien je niet tijdig naar de tandarts gaat, kan jouw gebit zelfs onherstelbaar beschadigen. In het ergste geval moet je al op jonge leeftijd met een kunsttand rondlopen, of erger nog: een kunstgebit. Een bezoek aan de tandarts mag dan wel geen pretje zijn, het is wel verstandig. Zodoende kun je namelijk direct ingrijpen wanneer er iets mis is met jouw gebit.

Bij een tandartscontrole wordt er overigens niet alleen een blik geworpen op jouw tanden en kiezen. Nee, want tijdens een controle wordt er namelijk ook naar het tandvlees gekeken. Dit is namelijk één van de gevoeligste onderdelen van het gebit. Zonder dat je het weet kan er namelijk een tandvleesaandoening ontstaan. Zo’n aandoening komt lang niet altijd direct tot uiting. Hierdoor wordt het probleem alleen maar erger en erger wanneer je niet naar de tandarts gaat. Ook voor jouw tandvlees is een tandartsbezoek dus belangrijk!

Bezoek een speciale tandarts

Is jouw angst voor de tandarts zo groot dat je er eigenlijk nooit heen gaat? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld een tandarts in Den Haag zoeken die gespecialiseerd is in het behandelen van iemand die bang is voor de tandarts. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt zo. Er zijn in ons land namelijk ontzettend veel mensen die behoorlijk bang zijn om naar de tandarts te gaan. Zo’n speciale angsttandarts neemt extra veel tijd voor zijn patiënten, zodat er niet snel van alles in de mond gedaan wordt. Daarnaast worden er altijd duidelijke afspraken gemaakt. Op deze manier weet je waar je aan toe bent.

Met spoed naar een tandarts
Ben je al behoorlijk lang niet naar de tandarts geweest? Dan is het misschien al te laat. Dit merk je vaak aan ondraaglijke pijn aan jouw gebit. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten wanneer je op etenswaren kauwt. Gaat er plots een pijnscheut door jouw lijf heen? Dan is er waarschijnlijk sprake van een probleem. Wil je met spoed naar de tandarts en woon je in Den Haag? Kijk dan eens bij deze tandarts: https://phptandartsen.nl/spoed-tandarts/. Je kunt hen eerst bellen om te kijken of het een spoedgeval betreft. Zij zullen telefonisch om uitleg vragen en zodoende bepalen of je direct langs kunt komen. Gaat het niet om spoed? Maak dan direct een afspraak om het probleem te verhelpen. Het probleem verdwijnt immers nooit zonder dat je bij de tandarts op bezoek bent geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *