Eikenpanelen

Wat is een eikenpaneel en een eiken meubelpaneel?

Een eikenpaneel bestaat uit diverse verbonden lamellen. Meerdere kleine stukken eikenhout worden aan elkaar verbonden waardoor er één groot paneel ontstaat. Dit creëert nieuwe mogelijkheden om eikenhout te kunnen gebruiken. Eiken panelen kunnen onder andere gebruikt worden voor tafelbladen, deuren en keukenkastjes. Doordat eikenpanelen voor diverse doeleindes kunnen worden ingezet worden deze ook wel meubelpanelen genoemd. Vaak worden deze panelen gebruikt voor meubels zoals stoelen, banken en kasten. Op basis van jouw eigen wensen kun je een geschikte dikte specialiseren. Niet iedere dikte is wenselijk voor diverse meubels, waar juist de dikte bepalend is voor de stevigheid van het meubel.

 

Eiken panelen van topkwaliteit

Als het eiken paneel onder water gebruikt gaat worden, dan dient het vooraf behandeld te worden. Eikenhout wordt vaak gebruikt in de jachtbouw door het sterke eigenschappen. Hoewel eikenhout de laatste jaren in prijs gestegen is, wordt het nog vaak gebruikt. Echter worden er meerdere alternatieven overwogen als deze prijsstijging doorgezet wordt. Gelukkig zijn er diverse partijen die eikenhout uit Oost-Europa halen, hier ligt de prijs van eikenhout een stuk lager.

 

Aangezien de prijzen van een eiken meubelpaneel de laatste jaren gestegen zijn is men wel eens geneigd over te stappen op een andere houtsoort. Door onze gunstige inkoopkanalen in Oost-Europa hoeft u het om de prijs van het eiken paneel niet te laten. De prijs die wij hanteren per vierkante meter voor het eiken meubelpaneel is zeer concurrerend te noemen.

 

De vele voordelen van eikenpanelen.

Eikenhout is duurzaam, sterk en eenvoudig te bewerken. Hierdoor wordt eikenhout vaak gebruikt voor meubelen. Eikenhout een natuurlijke uitstraling, wat voor rust zorgt in een interieur. Vaak wordt er door deze reden door interieurbouwers en vloerbedrijven gebruik gemaakt van hout bij het inrichten van een woning. Daarnaast worden eikenhouten panelen vaak gebruikt voor wanden en vloeren. Een mooie houtenvloer geeft een compleet andere look dan stenen tegen. Dit in combinatie met de gevingerlaste panelen zorgt ervoor dat je een rustige, maar unieke vloer hebt. Vaak kan je de panelen het beste op maat laten zagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *