Boeren

De meest gebruikte machines in een boerenbedrijf

In moderne agrarische bedrijven worden tal van machines en apparaten gebruikt. Hedendaagse boeren die willen overleven, hebben geen keuze: om bij te blijven, moeten ze ervoor zorgen dat ze over geavanceerde en betrouwbare machines beschikken om hun aardappelen, bloemen, groente of andere producten goed te kunnen zaaien, laten groeien, oogsten en natuurlijk doorverkopen. Maar wat zijn eigenlijk de machines die op boerenbedrijven het meest gebruikt worden?

Trekkers: de ijzeren paarden van de boer

Een echte boer kan niet zonder trekker, ofwel het ijzeren paard van de boer. Hiermee kun je allerlei landbouwmachines inzetten, door deze aan de trekker te koppelen. Zonder een trekker is het zaaien en/of oogsten van een groot perceel een haast ondoenlijk karwei. Trekkers worden verder ingezet voor het vervoer van de oogst naar veilingen of klanten, als transportmiddel op en rond het eigen erf en voor soortgelijke doeleinden.

Transportbanden in de agrarische loods

Wie producten als bloemen, groenten, fruit of aardappelen goed wil afvoeren en sorteren, moet beschikken over goede transportbanden van de prominente leverancier Van Trier Europe. De transportbanden van Van Trier Europe worden op maat gemaakt voor boeren, zodat ze hun bedrijfsprocessen nog gestroomlijnder sneller en daarmee voordeliger vorm kunnen geven. Met name voor aardappelboeren zijn transportbanden van Van Trier Europe een absolute must. Via de banden kunnen aardappels op grootte gesorteerd worden en/of opgeslagen worden in de loods voor aardappelopslag.

Melkmachines: cruciaal voor veeboeren

Agrariërs die een veeteeltbedrijf met koeien en/of geiten hebben, beschikken altijd over een of meer melkmachines. Een boer die zijn dieren met de hand melkt, is doorgaans binnen no time failliet. Melkmachines werken volautomatisch en maken het proces van dieren melken een stuk aangenamer en gemakkelijker. Een van de grote voordelen van melkmachines is dat ze de melk direct afvoeren naar melksilo’s, waar de melk snel automatisch op de juiste temperatuur gebracht kan worden.

Zaaimachines: snel en efficiënt zaaien

Het zaaien in het voorjaar is een van de belangrijkste boerenactiviteiten. Of het nu gaat om het zaaien van graan, bloemzaden of bepaalde planten: dit handmatig doen is tegenwoordig niet meer mogelijk als je een winstgevend agrarisch bedrijf wilt ontwikkelen. Daarom is een of meer goede zaaimachines aanschaffen een absolute must voor de hedendaagse, moderne boer.

Een kleine greep

Bovenstaande machines zijn nog maar een kleine greep uit de vele landbouwmachines waar boeren gebruik van maken. Het gaat om enorme investeringen, die het belangrijk maken om als agrariër de juiste keuze te maken als het op machines aankomt. Als boer wil je namelijk lang vooruit kunnen en de beste machines kopen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *