De juiste hoeveelheid mondkapjes kopen met deze 4 dagelijkse situaties

Als jij mondkapjes kopen wilt, dan is het geen slecht idee om eerst goed na te denken over de hoeveelheid die je aan wilt schaffen. Aangezien mondkapjes in het openbaar vervoer nog steeds verplicht zijn en de aangescherpte richtlijnen nu ook het dragen van mondkapjes sterk aanraden in openbare ruimtes, zal je ongetwijfeld wat vaker een mondkapje nodig hebben. Je wilt maar één keer mondkapjes kopen en direct met een voorraad thuiskomen waar je even mee uit de voeten kunt. We hebben hier vier situaties geschetst waarmee je zelf kunt uitrekenen hoeveel dat er zijn voor jou.

 

Situatie 1: mondkapjes kopen als forens

Ben je een forens en reis je elke dag met de auto naar je werk en weer terug? Dan is het tijd om het openbaar vervoer te gaan gebruiken. Je vermijdt de file, kunt rustig een boekje lezen en je bespaart het milieu. Wil je als forens mondkapjes kopen, dan heb je voor elke etappe een kapje nodig. Dat is dus een mondkapje voor van huis naar werk en een ander kapje voor je reis van werk naar huis. Dagelijks heb je twee kapjes nodig en wekelijks 10.

 

Situatie 2: een reis met verschillende haltes

Ga je een dagje op pad met het openbaar vervoer en wil je een aantal stoppen maken, dan is de situatie wat anders. Stel, je reist van je huis naar Scheveningen, je neemt daarna de bus naar Den Haag voor een hapje eten, je neemt de trein naar je woonplaats en gaat bij een vriend of vriendin langs en neemt daarna een taxi naar huis. Je moet voor zo’n dag dan minimaal 4 mondkapjes kopen. Wil je met het openbaar vervoer reizen en een overstap maken, dan laat je je mondkapje het beste gewoon op zodat je deze niet hoeft te vervangen tussendoor.

 

Situatie 3: naar de supermarkt

In openbare ruimtes zijn mondkapjes niet verplicht, maar worden ze wel ten zeerste aangeraden. Wil jij naar de supermarkt, dan doe je een mondkapje op voordat je de winkel binnengaat en weer af als je deze verlaat. Ga je daarna gewoon weer naar huis, dan heb je maar één mondkapje nodig. Daarna moet deze bij het afval of in de was. Door stoffen mondkapjes te kopen bespaar je geld en het milieu.

 

Situatie 4: een ochtendje winkelen met vriendinnen

Heb je met een stel vriendinnen afgesproken om een ochtendje te gaan winkelen en daarna te gaan lunchen? Houd er dan rekening mee dat elke keer als je je mondkapje afzet, je een nieuwe moet pakken. Gaan jullie eerst naar de schoenenwinkel, dan naar de kledingzaak, daarna naar de drogisterij en vervolgens naar de boekenwinkel, dan moet je vier mondkapjes kopen als je deze tussendoor afzet. Het is dus veel beter om je kapje gewoon op te laten. Het is wel verstandig om een aantal mondkapjes te kopen voor een ochtendje winkelen, voor het geval jullie een terrasje gaan pakken of een koffie afhalen en je genoodzaakt bent je mondkapje af te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *