Transip

Dit wist je nog niet over een e-mail adres

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen die gebruik maken van het internet. Via het internet zijn er dan ook talloze verschillende mogelijkheden. Zo is het via het internet mogelijk om gebruik te maken van een website. Naast een website is het ook mogelijk om berichten te versturen door middel van het internet. Wanneer mensen of bedrijven lange of professionele berichten willen versturen, maken zij in veel gevallen gebruik van het een e-mail.

Het hosten van een professioneel e-mailadres

Er weinig mensen zijn zich niet bewust van het belang van een professioneel e-mailadres. Het gevolg hiervan is dan ook dat erg veel mensen nog steeds gebruik maken van servers als Hotmail en andere onbetaalde varianten. Helaas komen deze varianten absoluut niet professioneel over. Zeker als het om bedrijfs e-mails gaat. Echter kan het voor sommige mensen ook niet professioneel overkomen als het niet gewoon een standaard e-mail van Google is. Wil je toch een professioneel e-mailadres? Dan is het verstandig om een eigen domeinnaam aan te schaffen. Deze domeinnaam kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je website en voor je e-mailadres.

Het samenvoegen van verschillende adressen

Voor veel bedrijven kan het prettig zijn om alle e-mailadressen samen te voegen. Hierdoor is het voor een leidinggevende mogelijk om alle adressen in een overzicht te bekijken. Dit kan erg prettig zijn als één van de medewerkers op een vakantie is gegaan. Echter kan het natuurlijk ook zo zijn dat een leidinggevende graag even iets terug wilt zoeken. Naast dat het mogelijk is om verschillende e-mailadressen samen te voegen in één account, kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen dat alle verschillende adressen doorgeschakeld worden naar één e-mailadres. Het voordeel hiervan is dat je je oude e-mailadressen niet de gehele tijd in de gaten hoeft te houden. Hierdoor is de kans klein dat je ooit klanten misloopt doordat je niet bereikbaar bent op het e-mailadres.

Een e-mail op de juiste manier instellen

De meeste grote organisaties hebben iemand in dienst voor alle werkzaamheden rondom de website en het e-mailadres. Deze dingen vallen vaak samen doordat deze dingen ook allebei bij een hostingprovider afgesloten moeten worden. Daarentegen kan het ook zo zijn dat je zelf wat tijd over hebt en graag zelf aan de slag wilt met het maken en het onderhouden van een website. Het gevolg hiervan kan zijn dat je dus ook bezig moet zijn met het onderhouden van je eigen e-mail. Voor veel ondernemers is dit niet wenselijk, bijvoorbeeld omdat dit te veel tijd kost. In dit geval is het verstandig om zelf alle instelling in te stellen, zoals de Thunderbird. En de rest van de werkzaamheden door een expert uit te laten voeren. Hierdoor heb jij meer tijd voor jouw eigen corebusiness. Dit is voornamelijk voor alle kleine organisaties en de verschillende ZZP’ers van belang. Voor hen ligt de focus absoluut niet op deze zaken, maar voornamelijk op andere dingen waar zij geld mee kunnen verdienen. Dit is natuurlijk logisch en niets om je voor te schamen, kies er in dit geval dan ook voor om alles te laten onderhouden door een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *