3 redenen om een relatiegeschenk te geven

Veel bedrijven vergeten het belang van een relatiegeschenk. In deze blog willen we voornamelijk benadrukken dat het geven van een relatiegeschenk heel belangrijk is. We hopen dan ook dat je na het lezen van deze blog nog een keer goed nadenkt over het geven van een relatiegeschenk. Wat je ook geeft, de klant waardeert het. Hieronder kun je drie redenen lezen waarom je als bedrijf zijnde een relatiegeschenk moet geven:

 

1.      Een beter klantconnectie

Met het geven van een relatiegeschenk zorg je voor een beter band met de klant. Welke band je wilt opbouwen of wilt versterken is afhankelijk van het bedrijf en de situatie. Je kunt dus ook een betere klantrelatie opbouwen door het geven van een passend relatiegeschenk in moeilijke tijden. Je toont hiermee medeleven en empathie.

 

2.      Wijzigingen doorgeven

Je herkent het vast wel: gauw even de nieuwe collega voorstellen of graag met trots vertellen dat er een nieuwe vestiging wordt geopend. Vaak wordt dit via de mail of een bericht op de website geplaatst. Toch zal je klant hierin niet geïnteresseerd zijn en het wellicht niet eens meekrijgen. Een overvolle mailbox en zodra de mail is geopend afgeleid raken. Of vluchtig naar de website gaan om iets op te zoeken waardoor de klant het leuke nieuws missen. Enkele voorbeelden waardoor de bedrijfswijzigingen niet doorkomen.

 

Geef belangrijke wijzigingen of wijzingen waar je trots op bent door met een relatiegeschenken. Met veel relatiegeschenken is er altijd wel een passend product om bedrijfswijzigingen door te geven. Kijk bijvoorbeeld eens op Giftsdirect, een webshop met een groot en variërend aanbod. Met een relatiegeschenk weet je zeker dat het nieuws over is gekomen.

 

3.      Praktische hulpmiddelen

Een relatiegeschenk hoeft niet altijd leuk of grappig te zijn zoals een sleutelhanger of een tas. Er zijn bijvoorbeeld al heuse duurzame relatiegeschenken waardoor je echt een relatiegeschenk voor 2020 hebt. Overweeg dus ook eens praktische relatiegeschenken naast de grappige en leuke relatiegeschenken. Doordat je nuttig relatiegeschenk geeft zorg je ervoor dat het cadeau niet ligt te versloffen in de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *