ring

Tips voor de aankoop van uw trouwring

Toen mijn man en ik de ringzoektocht begonnen, ontdekte ik een klein beetje van de perfectionist in mij, vergelijkbaar met de fotograaf. Het was ons immers duidelijk dat naast de trouwfoto’s ‘alleen’ de ringen ons zouden vergezellen als blijvend aandenken en materieel symbool voor de trouwdag in het dagelijks leven. Daarom was het voor ons belangrijk om mooie ringen te vinden waar men ook na een jaar niet naar zou “zoeken”, die van hoge kwaliteit en duurzaam zijn. En omdat ik weet hoe de ringzoekactie tal van vragen kan oproepen, heb ik een paar tips van de experts voor je gekregen. “Trouwringen kun je het beste een paar maanden voor de bruiloft kopen, maar niet later dan twee maanden voor de bruiloft. 

Als je pas aan het einde van de huwelijksplanning aan de trouwringen denkt, heb je niet zoveel budget over als gepland (omdat het veel meer kost of omdat de droomringen meer kosten dan gepland), zou het zonde zijn om een ​​compromis te sluiten over kwaliteit of de gewenste modellen. Trouwringen zijn immers een herinnering die je je hele leven lang elke dag draagt. Zeer zelden heeft een juwelier of trouwringenfabrikant de gewenste ringen in de juiste maat op voorraad. Na bestelling mag u rekenen op een levertijd van maximaal 4 weken, afhankelijk van het model. Dan moet je rekening houden met de tijd voor een mogelijke maataanpassing. Last but not least, minstens een extra week voor de zenuwen – want wie wil de trouwringen kort voor de trouwdag ontvangen? ” 

Welk materiaal moet je kiezen? 

Mijn man en ik kwamen snel tot een akkoord, maar waar moet je op letten, ook gezien het feit dat de trouwring elke dag gedragen wordt? 750 goud (vaak ook aangeduid als 18 karaat), 950 platina en het wat goedkopere 950 palladium zijn het meest geschikt voor trouwringen. Trouwringen met een laag goudgehalte zoals 333 en 375 goud of zelfs ringen van zilver doen hun werk, maar zijn over het algemeen zachter, vertonen snel slijtagesporen en worden dof. Het is dus niet alleen fijner om voor de symboliek te kiezen voor bijzonder hoogwaardige materialen. Want dat is waar ik me nu veel zorgen over maak, nadat ik mijn ring altijd heb gedragen en na 2 jaar is hij al gebruikt. Hoe verzorg je je ring het beste of waar moet je op letten bij het kiezen wanneer de ringwijzer ook de werkende hand is en de ring elke dag wordt gestrest? 

“Vooral degenen die traditioneel hun trouwring aan hun rechterringvinger dragen en ook rechtshandig zijn, moeten de ring liever eraf trekken voor al het werk waar hij kan worden blootgesteld aan sterke schokken (bijvoorbeeld tuinieren, handwerk). Dit wordt met name aanbevolen voor trouwringen met diamant, omdat de diamanten uit de zetting kunnen springen als ze ernstig worden verpletterd. Zeer fijne ringen kunnen vervormd raken. Anders is het raadzaam om te investeren in een legering die zo hard en hoogwaardig mogelijk is, zodat er zo min mogelijk gebruikssporen te zien zijn. 

Alle trouwringmaterialen zullen na verloop van tijd echter meer of minder gebruikssporen en krassen vertonen. Houd er bij gematteerde ringen rekening mee dat de mat na verloop van tijd zal slijten en de ring gaat glanzen. U kunt mattings echter zonder problemen weer laten opwerken. De beste manier om vet en vingerafdrukken van de ring te verwijderen is met een fijn microvezeldoekje zonder de ring te beschadigen. Als de ring iets vuiler is, kan hij vooraf in een bad met warm water en milde zeep worden gedrenkt. “

Nu misschien iets anders dat velen beweegt: geld. 

Met hoeveel budget moet u rekening houden voor de trouwringen? 

“Voor trouwringen van goud van de beste kwaliteit moet rond de 1.000 euro worden berekend. Als er diamanten bij komen of als de ringen bijzonder stevig moeten zijn, dan moet je rekenen op 1.500 euro. Een paar platina ringen kost gemiddeld ongeveer 1.700 euro, hoewel ook minder massieve modellen hier goedkoper zijn. Heb je een heel klein huwelijksbudget, reken dan minimaal 500 euro. 950 palladium is een goedkoop en ook zeer hoogwaardig alternatief voor witgoud. Details zoals patroon of diamantcoating kunnen een mooi alternatief zijn voor een diamant. Ook is het een leuk idee om eerst heel simpele trouwringen te kopen en daarna diamanten te laten inbrengen (bijvoorbeeld voor het huwelijksjubileum of de geboorte van het kind). 

“Geschikte decoratie van de ringen op de bruiloft – modern of rustiek Omdat ik me kan voorstellen dat u waarschijnlijk aan de volgende vraag denkt: Hoe kunt u uw ringen op de bruiloft presenteren zodat ze passen bij uw trouwstijl? Ik heb een aantal ideeën en voorbeelden voor je uitgezocht en voor je gefotografeerd. Het is ook prachtig om te zien hoe veranderlijk, tijdloos trouwringen kunnen zijn. Dus fotografeerde ik hetzelfde paar ringen, soms modern, soms meer vintage-rustiek. Of het nu met een rustiek jute ringkussen is of in een moderne, eenvoudige ringkom, nobele trouwringen met diamanten zijn wonderbaarlijk veelzijdig en onvergelijkbaar elegant. Mijn tip: met het stilistisch bijpassende ringkussen of een bijpassende ringkom zullen je ringen er ook geweldig uitzien op trouwfoto’s. Praat van tevoren met uw fotograaf als u later zulke gedetailleerde foto’s als souvenir wilt hebben! Met romantische, dromerige ringkussens in het borduurraam, is het paar ringen perfect voor uw rustieke vintage- of boho-feest. Met de hand geborduurd met veel liefde, zijn de ringkussens kleine kunstwerkjes. 

Ik speel momenteel met het motief omdat het na de bruiloft ook als wanddecoratie kan worden gebruikt! Modern kunt u uw ringen bewaren in een elegante en eenvoudige schaal met de inscriptie “Eternally mine, Eternally yours, Eternally us”. Bijzonder leuk: de schaal is ook een heerlijke plek om na de bruiloft, bijvoorbeeld ’s avonds, uw ringen te “huisvesten”. Overigens: in Frankrijk is het zelfs gebruikelijk dat iedereen zijn eigen trouwring kiest op basis van zijn individuele smaak. Terwijl de bruid misschien een witgouden trouwring wil, kiest de man misschien een geelgouden trouwring. Trouw aan het motto: draag wat bij je past! Vooral voor mij heeft dit een grote symbolische kracht: ook al beslissen beide partners over verschillende ringen en hebben allebei hun eigen smaak, ze vormen samen een prachtige eenheid. Zoals in het huwelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *