dierentuin

Uitstapjes met dieren

De rugzakken met proviand en picknickdekens zijn ingepakt, de zonnebril en de tropenhelm zijn op hun plaats en de expeditie naar de dierenbestemmingen in het andere Nederland kan beginnen! De dierenparken en dierentuinen in Nederland nodigen je uit voor dierenavonturen: Safari, duiken of een wereldreis? Je kunt ze beleven bij Burgers ‘Zoo in Arnhem. In de Apenheul in Apeldoorn kun je genieten van de aap en in het Dolfinarium in Harderwijk beleef je de wereld vanuit het oogpunt van de zeedieren. 

Een wereldreis in Burgers ‘Zoo 

De juiste uitrusting voor een bezoek aan Burgers ‘Zoo in Arnhem: tropenhelm, duikbril, wollen hoed, zonnebrandcrème en camera. Je moet ook genoeg tijd in je bagage hebben – want de bezoekers van de dierentuin kunnen naar het andere uiteinde van de wereld gaan! Je zwerft niet alleen door het tropisch regenwoud, de rotsachtige woestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar je maakt ook kennis met het tropische koraalrif en de jungle van Maleisië. Ervaringen in de moderne dierentuin: Nederland wordt hier als een pionier beschouwd. Wil je een uitstapje maken door de woestijn? Schorpioenen, ratelslangen en rode vossen loeren tussen spleten en metershoge cactussen. Er is een contrastprogramma in de vochtige mangroven: schildpadden, hagedissen en reigers leven hier tussen de weelderige flora. Van de tropische jungle naar de oceaan is het maar een klein eindje: van de lagune, langs de koralen naar het gezonken scheepswrak. Haaien verschijnen in het gezichtsveld en verdwijnen net zo snel weer, stralen glijden door de diepten, felgekleurde vissen gloeien in het duister. Omweg naar de savanne? Gnoes en giraffen, zebra’s en neushoorns spartelen rond waterpoelen. In zicht springen cheeta’s door het kreupelhout en leeuwen kijken verveeld rond. 

Terug naar de prehistorie in Dinoland Zwolle 

In Dinoland bij Zwolle kun je maar liefst vijftig dinosaurussen spotten. In deze dierentuin kunnen beginnende paleontologen alles te weten komen over het leven van deze prehistorische dieren. De kinderen kunnen naar hartelust klimmen en spelen in de binnen- en buitenspeeltuin. 

De apen lopen rond in de Apenheul 

Je kent de gorilla en de orang-oetan al, maar heb je ooit gehoord van nachtapen, crown sifaka of silver apen? In Apenheul in Apeldoorn leven ruim 300 apen, waaronder allerlei exotische soorten. In dit groene park zwaaien ze boven je hoofd, want meer dan de helft van de apen loopt vrij rond!

Op naar de tropen bij Taman Indonesia 

Bij Taman Indonesia in Kallenkote waan je je in de tropen van Indonesië. In deze dierentuin sta je oog in oog met verschillende dieren uit Indonesië, zoals: B. Beo’s, Maleise bosuilen en leeuwebekken. Op de pasar heerst meer Indonesische sfeer, wanneer bij marktkraampjes Indonesische lekkernijen te koop worden aangeboden. 

Dompel jezelf onder in de onderwaterwereld in het dolfinarium 

In Harderwijk staat het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium! Naast dolfijnen zwemmen walrussen, zeeleeuwen, roggen en haaien rond. Leer alles over het beschermen van het zeeleven, kom persoonlijk en dichtbij en zie ze in actie op een van de shows. Dompel jezelf nog dieper onder in het leven van de tuimelaar en leer alles over zijn lichaam, gedrag en verzorging. In het pijlstaartrogrif ontmoet je de dieren die in onze eigen Noordzee leven. Echte waaghalzen steken zelfs hun hand in het water om te ervaren hoe roggen en haaien aanvoelen. 

De nieuwste dierentuin van Nederland op Hof van Eckberge 

De dierentuin op Hof van Eckberge in Eibergen is niet minder exotisch. Op het 25.000 m² grote avonturenpark bevindt zich een dierentuin waar dieren uit Noord- en Zuid-Amerika en Australië zich direct thuis voelen. Alpaca’s, wallaby’s, wasberen en stekelvarkens wachten op uw bezoek! Hof van Eckberge biedt DE beleving voor jong en oud onder alle weersomstandigheden. Ingebed in een sfeervolle ambiance kun je lasergames spelen, bowlen, snoezelen, binnen en buiten, klimmen, glijden en ravotten, de onderwaterwereld en de dierenverblijven bezoeken, spelen beachvolleybal Geniet tussendoor van een kleine snack op echt strandzand of dineer in het restaurant als kroon op het werk. 

Nationaal Park De Hoge Veluwe 

Als je aan de Big Five denkt, denk je niet meteen aan het andere Holland. Maar in elke regio, vooral in de nationale parken in het andere Nederland, ontdek je veel van de vijf grote diersoorten van Nederland. In Nationaal Park De Hoge Veluwe kun je met een beetje geluk en een scherp gevoel edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen en moeflon spotten. Tijdens een tocht door het park kom je langs verschillende bossen, heide, grasvelden en vreemd ogende stuifzandgebieden. Het 5400 hectare grote park is een plek waar je rust kunt ervaren en bijzondere landschappen en dieren kunt ontdekken. In het centraal gelegen bezoekerscentrum leer je nog veel meer interessante weetjes over de natuur in het park, en in het ondergrondse museum Museonder kun je een kijkje nemen in de wereld aan onze voeten. 

Dierlijke excursiebestemmingen in het andere Nederland 

Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van de dierexcursies naar het andere Nederland, dan raden we zeker een wandeling door de nationale parken aan, naast een bezoek aan de dierentuin of dierentuin in Nederland. Omdat de Nederlandse natuur rijk is aan soorten en de habitat biedt voor een diverse flora en fauna. Op De Hoge Veluwe kun je met een beetje geluk en een scherp instinct edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen en moeflon spotten. Otters, herten, ringslangen, vossen en zelfs zeearenden voelen zich thuis in Weerribben-Wieden. Maar ook op de Sallandse Heuvelrug ontdek je tijdens je tocht over de uitgestrekte heide en door de rijk begroeide bossen enkele dierenbewoners.

Overigens kunnen we je aanraden om eens te kijken naar de kortingskaart van nappas. Leuke dagjes uit en korting dierentuin. Zo wordt een dagje naar de dierentuin nog leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *